Încă nu am terminat odiseea dovleacului. Am mai experimentat o rețetă, cu succes se pare, având în vedere că ale mele colege le-au mâncat cu plăcere, cerând încă o tură. Nu știu dacă o fi fost doar foamea generată de statul în frig cu ocazia unui anume eveniment din existența noastră efemeră, dar având în vedere că mi s-a cerut și rețeta, cred eu că e un lucru bun. Și sper să mă liniștesc cu toate alergăturile mele (am mai spus cât urăsc birocrația? Dacă nu, uite că am spus-o acum. Cât de mult? Până la a vrea să iau la bătaie fiecare „deștept” care s-a trezit într-o bună zi că ar fi bine să mai completăm enșpe formulare inutile și să ne fâțâim de tembeli pe la diverse birouri aflate în capete opuse ale orașului, eventual!), să mai fac o tură de ceva bun cu dedicație specială pentru ele :)
Până una alta, sunt datoare cu rețeta asta, să o încercați, mie mi-au plăcut fursecurile pentru că sunt moi și puficioase înăuntru, dacă le vreți mai crocante, mutați tava în partea de sus a cuptorului. Și le-am mâncat, mare parte, cu lapte, ce să spun ... bune, bune! :P Așa cu laptic merg și pentru bebei, având în vedere că n-au zahăr, eu l-am înlocuit cu miere, puteți să măriți cantitatea, pentru gustul meu au fost bune, dar poate le vreți mai dulci. Sau stau eu și mă gândesc, poate data viitoare încerc să fac un fel de sendvișuri din fursecuri cu o cremă de brânză dulce la mijloc, ar merge, nu? :D Acum că mi-a venit ideea, musai s-o implementez repejor, că altfel nu mai am pace :))
Ingrediente
- 2 căni făină ( eu am pus una de făină integrală de grâu, una de făină integrală de speltă)/ 240g
- 3/4 - 1 cană lapte (vedeți cât vă cere făina, dacă folosiți făină obișnuită o să aveți nevoie de mai puțină)/175-200ml
- 1 lingură miere (sau mai multe, funcție de gust)
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță nucșoară măcinată
- 1/4 linguriță cardamon măcinat
- 1/4 linguriță sare
- 1/2 cană grăsime vegetală (ulei de rapiță, din sâmburi de struguri sau dacă preferați, unt topit; eu am avut chiar grăsime vegetală solidă luată de la magazinul arăbesc)
- 1 cană piure de dovleac (dovleac copt și pasat)
- 1 linguriță esență de vanilie
Am amestecat făina cu sarea, praful de copt și condimentele într-un vas, în alt vas am amestecat restul de ingrediente, pe care le-am adăugat în primul vas, amestecând până la omogenizare. Cu lingura am luat din aluat și am turnat grămăjoare pe o foaie de copt așezată în tavă. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 170-175 de grade C până au început să se maronească ușor pe margini. Nu vă speriați, ele vor părea destul de moi. După cum v-am spus, dacă le vreți mai crocante, puneți tava în partea superioară a cuptorului. Pentru varianta îmbunătățită vă recomand să mai amestecați în compoziție stafide, nuci, migdale sau chiar și bucățele de ciocolată. Când voi mai face alte variante o să revin cu un post. Până atunci încercați varianta de bază și să aveți ...
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu