Mi-am luat formă de silicon pentru madlene, acele prăjiturele moi și pufoase care merg excelent la o cafea sau pur și simplu le poți savura în orice moment ai chef de ceva bun. Se fac repede, se mănâncă și mai repede :)) Eu am preluat rețeta de aici, însă pentru că tot vă spuneam de pasiunea mea pentru combinația portocală-ciocolată, am înlocuit în rețeta originală coaja de lămâie cu coajă de portocală și, după cum vă indică și titlul postului, am mai îmbălsămat minunățiile astea și cu o glazură de ciocolată topită. Am și mâncat, am și dat. Și s-au mâncat. Toate. :P
Ingrediente
- 40g unt
- 100g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100g zahăr brut
- coaja rasă de la o portocală
- 1 lingură extract de vanilie
- 1 ou
- 30 ml lapte
Pentru glazură: 75g ciocolată neagră (74% cacao) topită cu o lingură de unt
Am amestecat făina cu praful de copt și zahărul, apoi am adăugat amestecul din coaja rasă de portocală, ou, vanilie și lapte. Am topit și untul și l-am adăugat câte puțin compoziției, amestecând cu mult sârg și energie constructivă.Am turnat compoziția în forma de madlene (eu n-am uns-o fiind din silicon, dacă aveți o formă normală, trebuie să o ungeți cu unt, să nu se lipească). Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru vreo 10 minute, până au devenit aurii la culoare. Le-am scos din forme și le-am lăsat să se răcescă puțin, apoi le-am înmuiat în glazura de ciocolată și le-am pus pe un grătar să se întărească glazura.
Au fost yammi rău de tot. Musai să mai fac!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu