Nu le-am făcut cu un motiv anume, ci pur și simplu vroiam ceva bun cu dovleac, fără ouă, lapte de vacă, unt. Și cum am mai luat și făină de orez, am vrut să experimentez puțin. Pe lângă faptul că sunt tare frumușele, sunt gustoase, parfumate și ușor de făcut. Deci, la treabă! :)
Ingrediente
- 1 cană făină de orez integral
- 1/2 cană făină de ovăz
- 1/2 cană fulgi de ovăz
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță cardamon
- 1/4 linguriță nucșoară
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 banană mare pisălită cu furculița
- 1 și 1/2 cană lapte de migdale (migdale ținute în apă peste noapte, apoi bine clătite, blenduite cu apă plată și apoi strecurat lichidul)
- 1/4 linguriță extract de stevie, îndulcitor
- 1 lingură ulei din sâmburi de struguri
- 1 și 1/2 cană dovleac ras
- 1/2 cană fulgi de migdale
- 1/2 cană stafide de Corint
Cam cu 10 minute înainte să le scot din cuptor am făcut și glazura.
Galzura
- 2 căni dovleac tăiat cubulețe mici
- 2 linguri miere
- 1 cană apă
- 1 lingură extract de vanilie
- zeama de la o portocală
- un praf de scorțișoară
Le-am pus pe toate într-o cratiță non-aderentă și le-am pus pe foc mic, până s-a înmuiat bine, bine dovleacul, pe care l-am pisălit cu furculița și am mai lăsat 2-3 minute să bulbucească domol amestecul.
Am scos tava de la cuptor și am lăsat prăjiturelele să stea liniștite în forme încă vreo 5-10 minute, apoi le-am pus glazura deasupra, am mai presărat o idee de scorțișoară și niște fulgi de migdale și gataaaa!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu