Pentru un ceai de la ora ... oricare oră, pentru dimineață cu o cană de lapte sau de ronțăit pentru că așa îți vine, fursecurile astea sunt numai bune, moi, aromate. Jumătate le-am lăsat simple, în jumătate am pus aronia (despre fructele astea puteți citi aici). Mie mi-au plăcut în ambele variante, dacă nu aveți aronia la îndemână puteți să folosiți alte fructe uscate, nuci, bucăți de ciocolată, le puteți lăsa și simple, sunt la fel de savuroase :).
Ingrediente
- 1 cană făină de orez
- 1 cană făină de migdale
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță cardamon
- 2 ouă
- 1 lingură extract de vanilie
- 1/3 cană smântână
- 2 banane
- 1/4 linguriță extract de stevia (sau 2 linguri cu miere)
- 1/2 cană aronia în jumătate din compoziție
- fulgi de migdale pentru decorat (cam 1/4 cană)
Am amestecat făinurile cu praful de copt, sarea, cardamonul, separat am bătut ușor ouăle și le-am amestecat cu extractul de vanilie, smântâna, bananele bine pisălite cu furculița și extractul de stevia, apoi am combinat cele două compoziții. Jumătate din compoziție, după cum spuneam, am lăsat-o simplă, am luat cu lingura din ea și am pus grămăjoare în tava tapetată cu hârtie de copt, în restul de compoziție am pus fructele de aronia și tot așa, cu lingura, am pus în tavă. Deasupra am presărat fulgi de migdale. Tava am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute.
Eu le-am savurat alături de o cană cu ceai aromat, cu condimente (Chai-Spice de la Cărturești), îmbogățit cu un strop de lapte și miere.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu