Din seria mic dejun târziu de tot, că așa mi se întâmplă în ultima vreme, vă prezint minunăția asta, un fel de „ huevos rancheros” mexicane, cu un supliment proteic de cârnăciori autohtoni de vită, uscați și nițel afumați, luați din piață, testați de subsemnata și consumați, de fiecare dată, cu mare poftă.
Ingrediente (pentru o porție)
- 2 cepe vezi
- 4 căței de usturoi
- 1/4 linguriță piper chayenne
- 1/4 linguriță chimion/cumin
- 1/4 linguriță coriandru măcinat
- 1/4 linguriță piper negru măcinat
- 1/2 linguriță sare
- 3/4 conservă de roșii în suc de roșii (eu am avut o conservă de roșii tăiate cuburi de la Olympia)
- 10-12 feliuțe subțiri de cârnat de vită (merg pentru o tentă și mai picantă cârnații spanioli chorizo)
- 2 ouă (ecologice am avut eu)
- 1 lingură ulei de măsline
Am încins uleiul în tigaia mea minunată - wok și am călit ceapa, usturoiul și condimentele, apoi am adăugat feliile de cârnat și le-am învârtit acolo până s-au rumenit frumos, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat câteva minute, adăugând puțină apă, să nu scadă sosul prea mult. Am făcut loc și am spart cele 2 ouă, am pus capacul și am lăsat la foc mic, până s-au copt ouăle. Am uns o felie de pâine cu puțin ulei de măsline și am prăjit-o, apoi am frecat-o cu un cățel de usturoi și am mâncat-o cu minunăția descrisă. Puteți s-o mâncați și cu lipie, eu pâinea o aveam la îndemână.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu