Vi se întâmplă să dați prin bucătărie peste câte ceva ce nu îți mai place ca atare și vrei altceva? Așa mi se întâmplă frecvent cu bananele, în momentul în care încep să se înmoaie și să se păteze, nu îmi mai plac, așa că trebuie să fac ceva cu ele. Prăjituri, în cele mai multe dintre cazuri :)). Așa a ieșit și prăjitura asta cu banane, pentru că aveam bananele la îndemână, vroiam și altceva pentru micul dejun
și a doua zi aveam musafiri și așa am avut și ceva bun cu care să îi ademenesc :D. A! De dulce e dulce, dar n-am folosit zahăr ;), însă pentru cei ce nu au altceva la îndemână o să dau și varinată cu zahăr/miere.
Ingrediente
- 2 căni făină integrală de speltă (sau de grâu)
- 1 linguriță paf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță cardamon
- 1/4 linguriță sare
- 2 ouă
- 3 banane bine coapte
- 1 linguriță extract stevia (4 linguri zahăr brut/4 linguri miere)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/3 cană smântână fermentată
- 1/3 cană nuci pecan
- 1/3 cană stafide jumbo
Glazura: 1 cutie cremă de brânză (eu am folosit una cu conținut scăzut de grăsime), 2 linguri miere, jumătate de linguriță scorțișoară - se amestecă până la omogenizare.
Făina am amestecat-o cu praful de copt, bicarbonatul, sarea și restul de condimente. Separat am pisălit bananele cu furculița, am adăugat ouăle bătute ușor, extractul de stevia, extractul de vanilie și smântâna. Am adăugat amestecul de ingrediente uscate și am amestecat să se omogenizeze, la final am adăugat nucile tocate mare și stafidele. Am pus foaie de copt într-o tavă pătrată unsă cu puțin ulei, am pus compoziția și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute. Am verificat-o cu o scobitoare, am scos-o din cuptor și am mai lăsat-o câteva minute, apoi am scos-o pe un grilaj și am lăsat-o să se răcească complet. Apoi am pus glazura și am dat-o la frigider. Înainte de a o servi cu vreo 20 de minute am scos-o de la frigider.
Eu am mâncat de dimineață o bucată cu cafea, după amiază am servit-o cu ceai. A mers minunat în ambele variante.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu