Că tot e zi festivă și ceva bun nu e niciodată de prisos, fără surle și trâmbițe, dar de încercat cu siguranță, vă prezint un aperitiv bun de tot, arătos, savuros. :)
Clătite: am amestecat cam o cană și jumătate de maia cu un pachet de brânză de vaci slabă Rarăul (200g), o cană cu lapte și făină cât să iasă un aluat mai gros, dar curgător. Am mai condimentat cu sare (1 linguriță), piper proaspăt măcinat (1 linguriță) și cimbru uscat (2 lingurițe) și am lăsat la odihnit compoziția peste noapte (nu e musai, dar eu vroiam să o am pregătită de dimineață). În lipsă de maia, folosiți o linguriță praf de copt și 1 cană și jumătate cu făină.
Am copt clătitele în tigaia unsă cu puțin ulei îmbibat pe un șervețel de hârtie (am făcut clătite rotunde, mai mici, în stilul clătitelor americane) și apoi le-am lăsat să se mai răcorească.
Între timp am amestecat 1 pachet de gorgonzola (150g) cu 2 linguri zdravene de smântână și am uns clătitele cu minunatul amestec. Peste am pus felii de smochină proaspătă și le-am stropit cu un sos pe care l-am făcut dintr-o lingură cu miere, una cu ulei, sare și piper. Dacă vreți, le puteți da puțin la cuptor, în partea de sus, să se caramelizeze puțin. Și atât ...
Poftă bună!
Extraordinar... Ești sursa mea de inspirație ��
RăspundețiȘtergereDaniel
Ma bucur tare mult, Daniel! Sper sa va placa si sa le savurati de la mic la mare! Musai sa-mi spui cum ti-au iesit! :)
Ștergere