Pentru o vineri fără carne, de fapt fără proteine de origine animală, după noul meu meniu. De ce? De ce nu? Pentru că așa am hotărât, măcar 2 zile pe săptămână să am fără lapte, brânză, ouă, carne. Dar musai să nu neglijez aspectele nutritive ale unei diete lipsite de proteine de origine animală.
Pentru un prânz rapid și hrănitor, dar și gustos (căci orice mi-ar spune oricine, poate fi super sănătos, dar dacă n-are gust, nu mă puneți să mănânc! :)) ) m-am gândit la paste. Am fiert în apă cu sare niște paste (tagliatelle integrale din speltă, Petras), cam jumătate de pachet - 100g, 5 minute. Cât fierbeau pastele am încins o tigaie, am pus o lingură ulei de măsline și 3 căței de usturoi tocați, 1 ardei roșu și unul verde iuți (i-am curățat, totuși, de semințe, să nu fie super iuți, după cum am observat cel roșu n-a fost iute deloc, așa că a fost numai bine de iuțeală) tocați și ei, jumătate de cutie tofu afumat (Inedit) tăiat cuburi și le-am amestecat bine. Le-am potrivit perfect ca timpi, astfel încât taman când tofu cu usturoiul și ardeiul iute erau rumenite și pastele au fost gata, așa că am pus pastele în tigaie, peste amestecul de tofu, am mai adăugat din apa în care au fiert pastele câteva linguri, puțină sare, piper măcinat, le-am amestecat și le-am mai lăsat un minut, două, apoi le-am pus în farfurie. Am rumenit ușor într-o tigaie fără ulei 2 linguri cu semințe de pin (grijă mare, se pot prăji foarte repede și devin amare) și le-am adăugat peste pastele cu tofu și am mai turnat câțiva stropi cu ulei de măsline.
Le-am mâncat imediat, așa cum le șade bine pastelor. Suficient de simplu, foarte gustos și sățios, un prânz pe cinste, vă spun! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu