Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2013

Smoothie antioxidant

     Încă o provocare de la Gustos.ro, în colaborare cu Philips -  „Castig timp cu Philips si Gustos.ro” , pe care mi-am spus că trebuie să o accept, având în vedere că are și un câștig pe măsură - timp liber (câștigat prin folosirea aparatelor firmei menționate) ! Așa că am început să visez cam ce aș face cu timpul liber (deși sunt într-o perioadă destul de relaxată, nu pot spune că timpul liber îmi prisosește). Păi aș putea face experimente noi (în bucătărie, unde altundeva?!), m-aș documenta pentru proiecte noi, aș mai citi, poate mi-aș lua frumușel cartea și pe Mițulina și am face o plimbare prin parc, să stăm la soare, că tot a venit vremea frumoasă :). Mi-au mai venit buluc în cap multe alte idei frumoase și încă o dată m-am gândit cu mare bucurie la minunile tehnicii moderne menită să ne ajute. Și veselă ca o ciripitoare într-o zi însorită, mi-am zis că dacă tot e să mă bucur de toate lucrurile frumoase din viața asta, m-aș bucura să și trăiesc pe măsură. Și cum ziua bu

Salată caldă de năut cu tofu afumat

     În seara asta am vrut ceva cald, aromat, proteic, dar din surse vegetale. Și asta am făcut. Nu m-am stresat cu fiertul năutului, aveam în stoc, pentru urgențe, o conservă de năut fiert, așa că m-am folosit de ea cu încredere. A ieșit o porție generoasă, pentru mai multe porții dublați, triplați șamd cantitatea :P.      Într-o tigaie nonaderentă am sotat într-o linguriță cu ulei de măsline următoarele, în ordine: 2 cepe verzi tocate mărunt 4 căței de usturoi tocați,      apoi am adăugat: 1 conservă cu năut (conținutul scurs de zeamă și trecut printr-un jet de apă, apoi scurs bine) o bucată de 120g tofu afumat (eu am avut marca Inedit, e sigurul care îmi place la gust) tăiat în cuburi de aproximativ 1cm 1 roșie medie tăiată cubulețe 1 lingură pastă de ardei iute, amestecată cu 1/4 cană apă      Am iuțit focul să mai scadă din zeamă, am asezonat cu: 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat  1/8 linguriță chimion/cumin      La final am presărat o mână

Prăjitură cu banane, nuci pecan și stafide

     Vi se întâmplă să dați prin bucătărie peste câte ceva ce nu îți mai place ca atare și vrei altceva? Așa mi se întâmplă frecvent cu bananele,  în momentul în care încep să se înmoaie și să se păteze, nu îmi mai plac, așa că trebuie să fac ceva cu ele. Prăjituri, în cele mai multe dintre cazuri :)). Așa a ieșit și prăjitura asta cu banane, pentru că aveam bananele la îndemână,  vroiam și altceva pentru micul dejun  și a doua zi aveam musafiri și așa am avut și ceva bun cu care să îi ademenesc :D. A! De dulce e dulce, dar n-am folosit zahăr ;), însă pentru cei ce nu au altceva la îndemână o să dau și varinată cu zahăr/miere.      Ingrediente 2 căni făină integrală de speltă (sau de grâu) 1 linguriță paf de copt 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță scorțișoară 1/2 linguriță cardamon 1/4 linguriță sare 2 ouă 3 banane bine coapte 1 linguriță extract stevia (4 linguri zahăr brut/4 linguri miere) 1 linguriță extract de vanilie 1/3 cană smântână fermentată 1

Fursecuri cu banane

     Pentru un ceai de la ora ... oricare oră, pentru dimineață cu o cană de lapte sau de ronțăit pentru că așa îți vine, fursecurile astea sunt numai bune, moi, aromate. Jumătate le-am lăsat simple, în jumătate am pus aronia (despre fructele astea puteți citi aici ). Mie mi-au plăcut în ambele variante, dacă nu aveți aronia la îndemână puteți să folosiți alte fructe uscate, nuci, bucăți de ciocolată, le puteți lăsa și simple, sunt la fel de savuroase :).      Ingrediente 1 cană făină de orez 1 cană făină de migdale 1 linguriță praf de copt 1/4  linguriță sare  1/4 linguriță cardamon 2 ouă 1 lingură extract de vanilie 1/3 cană smântână  2 banane 1/4 linguriță  extract de stevia (sau 2 linguri cu miere) 1/2 cană aronia în jumătate din compoziție fulgi de migdale pentru decorat (cam 1/4 cană)      Am amestecat făinurile cu praful de copt, sarea, cardamonul, separat am bătut ușor ouăle și le-am amestecat cu extractul de vanilie, smântâna, bananele bine pisăli

Pizza rapidă cu lipie și cârnăciori de oaie

     Cine zice că trebuie să stai să frămânți aluat pentru a avea un blat de pizza crocant, subțire? Nu eu, pentru că am descoperit alternativa, în special când chirăi de foame și n-am nici o inspirație :P. Am luat lipia (graham), am uns-o cu puțină pastă de roșii pe care am desfăcut-o cu nițică apă și i-am adăugat un vârf de cuțit cu sare, am mai pus peste feliuțe de măsline, feliuțe subțiri de cârnăciori din carne de oaie (am luat din piață, de la cei cu produse tradiționale, m-a asigurat domnul că n-au pus cine știe ce bălării și m-am și convins, nu au lăsat grăsime grămadă, nu s-au împrăștiat din motive de ingrediente de trei lei, ca cei din comerț, în plus au o aromă subtilă de usturoi, dar nu foarte pronunțată, așa că puteți mânca fără teama că vă trimit cei din jur la plimbare să nu viciați atmosfera :)) ), vreo 5 feliuțe subțiri de ementaller(asta aveam eu prin frigider, puteți pune mozarella sau alt tip de cașcaval), câteva frunze de busuioc proaspăt și apoi am presărat

Tartă cu cremă de brânză și căpșune

     Pentru că e duminică, e zi de răsfăț, nu că n-ar putea fi în fiecare zi, dar nu avem mereu timp să mai și bucătărim în timpul săptămânii :). Răsfățul pe care vi-l propun azi este o parfumată tartă din aluat dospit, cu cremă de brânză înmiresmată cu vanilie și căpșune și moț alt strat de fructe parfumate, minunate, ninse cu un strat de zahăr pudră. V-am făcut poftă măcar puțin? Eu sper că da, pentru că a ieșit, într-adevăr, o tartă înmiresmată, numai bună de savurat alături de o ceașcă de ceai aromat.       Eu am preluat rețeta din minunata cărticică pe care mi-am făcut-o cadou și despre care v-am povestit la rețeta de frigănele, însă am făcut mici modificări, așa, pentru dieta mea. Ca să nu vă chinui, cu roșu o să vedeți ingredientele și cantitățile date în rețeta originală, fiecare fiind liber să preia ce variantă i se pare mai potrivită cu gusturile proprii :).      Ingrediente      Pentru aluat 1 ou bătut  150ml lapte 1 lingură extract de vanilie 25ml ulei d

Ouă coapte în sos de roșii cu cârnați de vită

     Din seria mic dejun târziu de tot, că așa mi se întâmplă în ultima vreme, vă prezint minunăția asta, un fel de „ huevos rancheros” mexicane, cu un supliment proteic de cârnăciori autohtoni de vită, uscați și nițel afumați, luați din piață, testați de subsemnata și consumați, de fiecare dată, cu mare poftă.      Ingrediente (pentru o porție) 2 cepe vezi 4 căței de usturoi 1/4 linguriță piper chayenne 1/4 linguriță chimion/cumin 1/4 linguriță coriandru măcinat 1/4 linguriță piper negru măcinat 1/2 linguriță sare 3/4 conservă de roșii în suc de roșii (eu am avut o conservă de roșii tăiate cuburi de la Olympia) 10-12 feliuțe subțiri de cârnat de vită (merg pentru o tentă și mai picantă cârnații spanioli chorizo) 2 ouă (ecologice am avut eu) 1 lingură ulei de măsline      Am încins uleiul în tigaia mea minunată - wok și am călit ceapa, usturoiul și condimentele, apoi am adăugat feliile de cârnat și le-am învârtit acolo până s-au rumenit frumos, apoi am adăug

Fursecuri vegane cu banane, ciocolată și nuci

     Pentru că trebuie să ai mereu un ceva bun și dulce lângă o ceașcă de ceai aromat. Părerea mea! :) Asta a fost ideea în care m-am apucat de fursecurile astea. Sunt moi și parfumate, partea bună e că pot fi mâncate și de cei care nu agreează lactatele și de cei care au intoleranță la gluten, pentru că n-am pus nici lapte și nici făină de grâu n-am folosit.      Ingrediente 100g făină de migdale un vârf de cuțit cu sare 1 linguriță praf de copt 1/4 cană piure de mere 2 banane de mărime medie spre mare 1 lingură miere 1 linguriță extract de vanilie 1/3 cană miez de nucă 1/4 cană pepite de ciocolată neagră (le-am găsit de cumpărat la MegaImage, dacă nu aveți sau nu găsiți, puteți toca ciocolată neagră, vă trebuie cam o jumătate de tabletă)      Făina am amestecat-o cu sarea și praful de copt. Separat am pisat cu o furculiță bananele și le-am amestecat cu piureul de mere, mierea, extractul de vanilie și am adăugat compoziția peste făină. Apoi am încorporat și m