Treceți la conținutul principal

Biscuiți simpli „ștampilați”



     He, heeee! Nu-i așa că vă plac și vouă biscuiții cu model? Mie da și de multă vreme căutam ștampilici pentru biscuiți, așa că atunci când le-am depistat, le-am luat fără să mai stau pe gânduri. Asta a fost prima tură, să mă obișnuiesc și eu cu ele, n-au ieșit rău, dar cu siguranță la tura a doua vor ieși și mai bine ;). Am ales să fac o variantă simplă de biscuiți, dar pentru că m-am „împiedicat” de niște boabe de cacao sfărâmate (cocoa nibs), jumătate din compoziție a primit așa ceva ca îmbunătățire. Au ieșit niște biscuiți potriviți pentru dimineață, gustare sau când vi se face poftă de ceva bun. Se fac repede, iar eu am mâncat câțiva de dimineață lângă un ceai condimentat (Chai Spice - de la Cărturești luat), îmbunătățit cu un strop de lapte și miere. Bun, bun!
     A! Pornind de la rețeta asta sunt convinsă că pot fi făcute multe variante diferite ca aromă, ceea ce voi încerca data (sau dățile) viitoare :).

Ingrediente

  • 60g untură vegetală (sau unt/unt de cocos la temperatura camerei)
  • 2 linguri miere (zahăr)
  • 1 ou
  • 150g făină (integrală am folosit eu)
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 vârf de cuțit sare roz de Himalaya
     Am amestecat toate ingredientele până am obținut un aluat omogen. L-am lăsat 10 minute să se odihnească pe masa de lucru, timp în care am preîncălzit cuptorul la 170 de grade C și am pregătit o tavă în care am pus hârtie de copt. Am împărțit aluatul în 2. Într-una dintre părți, după cum spuneam, am pus o lingură de boabe de cacao. Am întins aluatul și cu ajutorul formelor am tăiat biscuiții, apoi am aplicat ștampilele pentru a obține frumoasele modele. Am pus biscuiții în tavă, pe care am dat-o la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Am scos biscuiții din tavă și i-am lăsat să se răcească pe un grătar.

Poftă bună!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gogoși cu maia la cuptor

     Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți și am făc

File de somn la tigaie în unt și lămâie

     Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fi

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

     Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :)       Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot.       Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul so