De toamnă, mâncare de alinare cu gândul la zilele însorite, cu arome pătrunzătoare și reconfortante. De data asta n-am nici o poveste, am făcut crumble-ul pentru că simțeam nevoia de ceva bun, înălțător de spirit, dulce și aromat. Și cu înghețată, pe care n-am făcut-o, ci am luat-o și chiar o recomand, e o înghețată de vanilie bio, marca proprie de la MegaImage. Mie mi-a mers la suflet și parcă mă simt o idee mai zâmbitoare. :)
Ingrediente (4 porții)
- 1 pară medie
- 4 nectarine medii
- 4 prune mari
- 1 lingură miere
- 1 bucată de 3cm ghimbir tăiat foarte fin
- 1 linguriță cardamon măcinat
- 1 cană fulgi de ovăz
- 1/2 cană migdale crude tocate mediu
- 1/3 cană zahăr brut vanilat
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/2 cană unt tăiat în bucăți mai mici
Fructele le-am spălat, uscat și curățat de sâmburi, apoi le-am tăiat în feliuțe egale. Le-am pus într-un castronel și le-am amestecat cu mierea, ghimbirul și cardamonul, apoi am pus cantități egale în 4 forme. Restul ingredientelor le-am amestecat în alt vas, frecând cu vârful degetelor untul de amestec, astfel încât să fie distribuit cât de cât uniform. Am pus amestecul peste fructe și am dat formele la cuptorul preîncălzit la 200-220 grade C pentru 20 de minute.
Le-am scos din cuptor, le-am lăsat să se răcorească puțin și mi-am luat o porție, pe care am asortat-o cu înghețata de vanilie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu