Dacă tot m-am apucat de amintiri din copilărie de sărbători, căutând rețete pe care nu le-am mai savurat de mult timp, mi-am spus să încerc și salamul de biscuiți, reinterpretat într-o variantă pentru adulți, adică folosind o cantitate rezonabila (hâc!) de alcool, astfel încât să avem un desert delicios în noapte de Anul Nou. Dacă vreți să încercați rețeta asta pentru copii, renunțați la alcool, folosiți puțin suc de fructe sau sirop și extract de vanilie.
Ingrediente
- 240g biscuiți rupți în bucăți medii
- 200g ciocolată
- 100g unt
- 150g miere
- 50g alune de pădure tocate mare
- 50g migdale tocate mare
- 100g merișoare
- 100g rahat tăiat bucăți
- 4 linguri rom
- 4 linguri coniac
Am topit pe bain marie ciocolata împreună cu untul și mierea, am dat apoi la o parte compoziția să se răcească puțin și am adăugat romul și coniacul. Într-un bol am amestecat biscuiții cu alunele, migdalele, merișoarele și rahatul, apoi am turnat amestecul de ciocolată și voinicește am băgat mâinile (perfect curate!) în bol, să le amestec bine, bine pe toate. Am pregătit niște folie alimentară și am pus jumătate din compoziție pe lung, lăsând la capete o margine de cam 4cm, am strâns folia în jurul compoziției, astfel încât să-i dau forma de sul, l-am apucat de capete, l-am rulat strâns și l-am mai înfășurat în folie, apoi l-am dat la frigider. La fel am făcut și cu cealaltă jumătate din compoziție.
Am lăsat cele 2 batoane la frigider până a doua zi, când le-am desfăcut, le-am prins cu ață de bucătărie și le-am tăvălit prin zahăr pudră. Uite așa am creat impresia unui salam veritabil și a arătat tare frumușel. Până la servire le-am ținut tot la frigider, acoperite.
Ce să vă spun? Ciocolată, alcool, ceva cranț, ceva lipicios, ceva fructat - toate s-au combinat destul de bine pentru gustul meu aș spune, căci felie cu felie, în scurt timp s-a cam terminat. Cred că pot da un repeat cât de curând, poate încerc și alte combinații de ingrediente și alcool. Nu cred că se supără careva, nu? :D
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu