Treceți la conținutul principal

Smoothie cu cireşe


     Şi aşa ar trebui să înceapă ziua, cu un mic dejun delicios, hrănitor şi rapid de făcut, evident, mai ales în timpul săptămânii, căci în weekend mai putem lenevi şi nu se mai pune problema. Bineînţeles, că tot suntem în plin sezon al cireşelor, nu mă pot abţine să nu încerc diverse combinaţii, iar aceasta chiar a fost pe placul meu, aşa că m-am gândit să v-o împărtăşesc, căci de ceva vreme nu v-am mai răsfăţat cu ceva bun de dimineaţă.

Ingrediente

  • 1 banană
  • 1/2 cană cireşe spălate şi curăţate de sâmburi
  • 1 cană mare cu lapte rece (cam 300ml)
  • 1 lingură sirop de arţar (sau miere)
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 1 linguriţă amaretto (sau două, depinde câtă aromă vreţi :D sau fără, dar atunci puteţi pune mai mult extract de vanilie)
  • 2 linguriţe lecitină de soia
  • 1 linguriţă ciocolată neagră tocată mărunt sau răzălită (eu am avut cu 99% cacao, dar vă sfătuiesc să folosiţi una mai "blajină")
  • un praf de nucşoară
     Am pus în blender toate ingredientele, le-am mixat bine, bine, şi am lăsat vreo 10 minute amestecul să se odihnească în frigider. Apoi am pus minunata băutură într-un borcan, care îmi era la îndemână, merge şi în pahare, căni sau ce mai aveţi în dotare, am presărat încă puţină nucşoară şi l-am băut, cam pe nerăsuflate, recunosc. Dacă vreţi, puteţi să mai aruncaţi şi ceva gheaţă în băutura voastră, mie nu-mi place, aşa că am lăsat-o fix cum era. Parcă ar mai fi mers, totuşi, puţină ciocolată :P.

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …